<h2>Njut av din trädgård</h2>
– Vi gör jobbet. <h2>Vi älskar trädgård!</h2> – Vi vet vad som ska göras och när det ska göras. <h2>Vi gör i princip allt
inom trädgård</h2>
– från skötsel till anläggning 
  och renovering.

Möt Scott Fox som trivs bra med golf, gräs och växter

Scott_portrattScott Fox har börjat på Drömträdgård i år. Hans specialområde är gräs och gräsmattor. Ett intresse som egentligen började med hans stora passion för golf.

Vi kommer till en villaträdgård i Varberg för att gör intervjun med Scott. Vi behöver inte tveka på var arbetet pågår. Två stora lastbilar strajpade med Drömträdgård står ute på gatan och visar oss vägen. Inne på gräsmattan håller Scott och en kollega till honom som bäst på med att räfsa ut sand.

Larver äter gräsrötterna
– Den här gräsmattan har haft problem med larver som äter på gräsrötterna. När fåglarna förstår det så tar de och pickar sönder gräsmattan för att komma åt larverna. Du ser där, säger Scott och pekar på en del av gräsmattan där det mest bara ligger grus, där finns nästan ingen gräsmatta kvar alls. Men nu har vi gödslat och vertikalskurit gräsmattan så nu kommer det inte dröja länge innan gräsmattan blir grön igen, säger Scott och ler.

Från Nya Zeeland
Scott kommer från Nya Zeeland och har bland annat arbetat på en plantskola där. Det var en hel del växter som var annorlunda från de som finns här i Sverige men det fanns också en hel del som är samma. I samband med den skandinaviska golftouren kom han hit 2012.
– Jag trivdes direkt när jag kom hit och fick en hel del vänner här. Jag var hemma i Nya Zeeland 2014 men då märkte jag att det faktiskt var Sverige som hade blivit mitt hem.

Bra tips för en bra och stark gräsmatta
Vi frågar Scott om han har något bra tips.
– Ja, det har jag faktiskt. Gödsla en eller helst två gånger om året. Det betyder väldigt mycket för gräsmattan att få lite gödsel. Och om man också vertikalskär så växer sig rötterna djupare vilket leder till en både finare och starkare gräsmatta.

Snart tillökning
Scott bor i Falkenberg tillsammans med min sambo Linnea och de väntar inom kort tillökning.
– Det ska bli riktigt roligt. Sen letar vi efter en liten gård eller motsvarande för vi tycker båda mycket om att odla och sen är jag svag för att bygga. Senast byggde jag ett hönshus och det är riktigt kul att båda odla och bygga. Därför skulle nog en liten gård passa oss utmärkt, säger Scott.

Artikeln som PDF

Scott4