<h2>Njut av din trädgård</h2>
– Vi gör jobbet. <h2>Vi älskar trädgård!</h2> – Vi vet vad som ska göras och när det ska göras. <h2>Vi gör i princip allt
inom trädgård</h2>
– från skötsel till anläggning 
  och renovering.

Rådgivning

radgivningDet finns ofta många frågor gällande trädgården.
Vad kan förbättras, anläggas, planteras i din trädgård?
Har ni idétorka vad gäller er trädgård?
Vilka växter passar var i trädgården?
Hur sköter man träd, buskar och perenner?
Hur skapar jag en fungerande köksträdgård?
Varför är trädgårdsdammen knallgrön av alger?
Trött på alla ”måsten” i trädgården?

Vi har kunskapen och lösningarna!
Boka ett hembesök!!

Innan vi träffas kan ni läsa nedanstående enkla tips för en mer lättskött trädgård!

Klipp gräset mindre!
Låter konstigt men med en multiklippmaskin eller liknande finfördelas gräset och du slipper räfsa upp samtidigt som gräsklippet går tillbaka som gödning till gräsmattan. Kom ihåg att satsa på en kvalitetsmaskin samt serva den hos din handlare/verkstad. Det lönar sig!

Rör inte jorden!
Låter ännu mera knäppt men sanningen är den att försiktig ogräsrensning utan att röra om för mycket i jorden missgynnar de vanligaste ettåriga ogräsen. För att gro kräver ogräsfröna, som ofta finns i befintlig jord, att de kommer upp till ytan för att få ljus.

Plantera tätt!
Vid nyplantering plantera perenner och sommarblommor så tätt att växterna efter ett par månader har slutit rabatten och endast bar jord kan skönjas emellan. Det ogräs som ändå kommer får svårt och konkurrera och bli rangliga och lätta att rensa bort. Efter två år kommer rabatten med perenner att kräva minimal skötsel, oftast räcker det med en till två rensningar per säsong.

Täckbark!
Rätt använt är täckbark ett underbart hjälpmedel i rabatter under buskar och träd. Täckbarken berikar jorden med mullämnen, håller kvar fukten under torka samt minskar risken att jord spolas bort vid för kraftig bevattning. Ogräsets framfart begränsas rejält men då krävs tjocka lager – minst åtta till tio centimeter vid utläggning. Köp täckbarken på bulk det blir mycket billigare än på säck och bättre för miljön.

Använd inte markväv!
Markväv funkar bra i början men sen blir det värre än utan. Ogräs ihopväxt med singel och markväv är inte roligt, bara plågsamt. Ogräs (och de flesta andra växter) kommer med frön! Ogräs som sprider sig via rötterna kommer man ändå inte åt med att täcka med väv, de kryper oftast upp i hålen som gjorts för växterna. 1-0 till kirskålen! När det gäller kirskål och andra rotogräs som är svåra att utrota kan en punktinsats med Roundup vara försvarligt men akta det du vill behålla i rabatten!

Beskär!
Beskärning av träd och buskar skall göras efter behov, det är inget självändamål. Låt ett proffs hjälpa dig om du är det minsta osäker, det är väl investerade pengar. Det tar tid och kostar pengar att ersätta ditt älsklingsäppelträd om det blivit förstört av felaktig beskärning!