Föreläsning med Sara Bäckmo

EN ENKEL ODLING – SKILLNADENS TRÄDGÅRD
en föreläsning på Campus Varberg lördagen den 28 januari kl 14.00

Att odla enkelt är en utmaning – men det går! Oavsett vilken tid i livet vi befinner oss i är det möjligt att odla en rik köksträdgård på hemmaplan. En sådan som verkligen gör skillnad.

Sara Bäckmo odlar Skillnadens Trädgård i odlingszon 3, Småland, och kombinerar en stor köksträdgård med livet som fyrabarnsmamma och nästintill heltidsjobb som journalist/författare/föredragshållare. Hur går det ihop? Att odla med enkla medel har blivit ett måste och i skapandet av den egna trädgården har hon samlat på sig en lång rad bra sätt att praktisera det på.

I föredraget En enkel odling berättar Sara hur odlingsyta kan skapas både enkelt och billigt. Här finns tips om hur grönsaker kan odlas utan särskilt mycket tillsyn under säsongen. Om bra sorter som ger stor skörd. Och om en inställning till odling som låter trädgårdsmästaren sprida ut arbetet under en lång säsong för att inte drunka i vare sig skörd eller måsten. Följ med på en fängslande tur genom Saras erfarenheter och inspireras till att odla enkelt och mycket.

Skillnadens Trädgård är Sveriges största trädgårdsblogg, www.skillnadenstradgard.se. Trädgården är unik med sina många följare i sociala medier och har läsare i alla åldrar. Sara Bäckmo gav 2016 ut boken Skillnadens Trädgård – Ett ekologisk trädgårdsskafferi (förlaget Roos & Tegnér) som snabbt sålt slut på flera upplagor.

[vfb id=’2′]

skillnadenstradgard