Ulrika ger rådgivning åt en kund

Professionell rådgivning för trädgårdsägare

Vår rådgivning handlar om att först lyssna till era behov och visioner. Vi har också föreläsningar om trädgård och pollinatörer.

Undvik dyra misstag

Boka in en rådgivning från oss. Vi har kunskapen och lösningarna och tycker det är självklart att prioritera pollinering och biologisk mångfald! Vi gör naturligtvis gärna hembesök i er trädgård!

Vi har föreläsningar om trädgård och pollinering.

Vi har flera föreläsningar angående trädgård och pollinatörer. Föredragen är bland annat: ”Biets drömträdgård”, ”Blommor och bin” och ”10 saker du inte visste om bin”. Föredragen kan med fördel kombineras med honungsprovning. Samtliga föredrag tar cirka 60-90 minuter beroende på hur många frågor besökarna har.

Vi kan även erbjuda anpassade föreläsningar om man har speciella önskemål. Kontakta oss för mer information på 0340-838 38 eller info@dromtradgard.nu

Innan vi träffas vid hembesök kan ni läsa nedanstående enkla tips för en mer lättskött trädgård!

Mindre jobb med gräset!
Låter konstigt men med en multiklippmaskin eller liknande finfördelas gräset och du slipper räfsa upp samtidigt som gräsklippet går tillbaka som gödning till gräsmattan. Kom ihåg att satsa på en kvalitetsmaskin samt serva den hos din handlare/verkstad. Det lönar sig! Om du inte väljer att låta oss sköta om din gräsmatta.

Rör inte jorden!
Låter ännu mera knäppt men sanningen är den att försiktig ogräsrensning utan att röra om för mycket i jorden missgynnar de vanligaste ettåriga ogräsen. För att gro kräver ogräsfröna, som ofta finns i befintlig jord, att de kommer upp till ytan för att få ljus.

Plantera tätt!
Vid nyplantering plantera perenner och sommarblommor så tätt att växterna efter ett par månader har slutit rabatten och endast bar jord kan skönjas emellan. Det ogräs som ändå kommer får svårt och konkurrera och bli rangliga och lätta att rensa bort. Efter två år kommer rabatten med perenner att kräva minimal skötsel, oftast räcker det med en till två rensningar per säsong.

Täckbark!
Rätt använt är täckbark eller barkmull ett underbart hjälpmedel i rabatter under buskar och träd. Täckbarken berikar jorden med mullämnen, håller kvar fukten under torka samt minskar risken att jord spolas bort vid för kraftig bevattning. Ogräsets framfart begränsas rejält men då krävs tjocka lager – minst åtta till tio centimeter vid utläggning. Köp täckbarken på bulk det blir mycket billigare än på säck och bättre för miljön. Vi kan leverera direkt till din tomt.

Beskär!
Beskärning av träd och buskar skall göras efter behov, det är inget självändamål. Låt ett proffs hjälpa dig om du är det minsta osäker, det är väl investerade pengar. Det tar tid och kostar pengar att ersätta ditt älsklingsäppelträd om det blivit förstört av felaktig beskärning!