I vår bokhylla

Ett slitet ordspråk som ständigt är aktuellt: Kunskap är en lätt börda

Ett tips för ditt köp av trädgårdsbok: Undvik direkt översatta trädgårdsböcker om det inte framgår av baksidestext eller dylikt att boken är anpassad för svenska förhållanden. Det är lätt att förföras av bilder på överdådiga engelska rabatter bara för att upptäcka att en stor del av växterna inte är härdiga i Sverige.

Handbok för Köksträdgården
Lena Israelsson
ISBN 91-46-17539-3
En oumbärlig bok för alla som odlar eller vill börja odla en köksträdgård. ”Handbok för köksträdgården” är trädgårdsbok i modern anda som lägger stor vikt vid naturlig odling utan gifter. Vi använder den som ett uppslagsverk så fort något behöver friskas upp eller när det bara behövs lite extra inspiration.

Vargaslätten
Christina Högardh-Ihr
ISBN 91-87896-55-9
Det finns privata trädgårdar och offentliga trädgårdar och det finns Vargaslätten. Läs och bedåras av ett unikum i svensk trädgårdskonst, en plats att drömma om och inspireras av. Vi har haft förmånen av att besöka den. Den har satt spår i hela vårt företag.

Sten vatten växter
Helge Lundström
ISBN 91-27-35245-5
Kommer antagligen att bli ett standardverk för alla som vill skapa med vatten och sten. Frikostigt delar Helge Lundström med sig av sina ovärderliga tips för vackrare sten- och vattenanläggningar. Inspiration var ordet…

Möjligheternas trädgård – en trädgård för alla
UR
ISBN 91-26-99250-7
Hur man bygger en trädgård tillgänglig för alla, gammal som ung, handikappad som frisk. Boken är full med tips och smarta lösningar. Denna bok borde läsas av alla som jobbar med eller utformar trädgårdar och offentlig miljö. Men boken har även mycket att ge till den vanliga trädgårdsägaren.

Växtskydd i trädgård
Maj-Lis Pettersson & Ingrid Åkesson
ISBN 91-27-34622-6
Uppslagsboken för både proffs och amatörer. Inriktade på tekniska åtgärder för att undvika kemiska bekämpningsmedel i samband med odling. Ett måste för alla trädgårdsintresserade.

Din trädgård
Karin Berglund m fl
ISBN 91-34-51455-4
Grundboken för alla trädgårdsägare, gamla som nya. ”Din trädgård” flödar av inspiration och värdefulla tips. Växtlistorna är fulla med roliga och annorlunda växter såväl som gamla bekantingar. En ovärderlig bok!