Trädgårdsnjutning

Trädgårdsnjutning

Av: | augusti 31, 2018 | Uncategorized

Vårt viktigaste budskap till alla trädgårdsägare är ”Njut av din trädgård”. Lätt att säga men ibland svårare att göra! Jag tror att nyckeln är att sluta lyssna på alla måsten och sluta jämföra sig med grannen. Tänk på att din trädgård är till för dig och din njutning och att du ska ha den på ditt sätt. Allt behöver inte vara perfekt!

När jag idag tittar ut på min egen trädgård kan jag välja att stressa upp mig över den regnvåta, oklippta gräsmattan eller att jag inte hunnit rensa klart trädgårdslandet. I dammen är vattnet inte kristallklart och hängmattan är kvar ute i regnet.

Jag väljer istället att plocka de underbara mogna hösthallonen som hänger på dignande grenar. Jag tar en tur genom köksträdgården och plockar av lite mogna tomater och njuter av skönheten i de blommande miscantusgräsen vid dammens vattenspegel.

Många som ser vår trädgård ser bara allt arbete som måste göras. Själv ser jag min alldeles egen drömträdgård som jag försöker njuta av varje dag!

Och nej, trots att vi har både kunskap och ett enormt intresse, hinner inte vi allt vi vill. När det av olika anledningar blir övermäktigt tar vi också in hjälp. Det är också ett sätt att njuta av sin trädgård!

Arkiv